Следващата стъпка

“If you want a happy ending, that depends on where you stop your story.” Orson Welles

Нашето едномесечно предизвикателство неусетно приключи. Но всъщност всичко едва сега започва.

Решихме да не правим равносметка в цифри, макар и броят на километрите, селата, хората, случките, продуктите и историите да е наистина внушителен. Ще споделим с вас най-важния урок, който научихме откакто работим над Корени: има начин всеки един от нас да е здрав, щастлив и удовлетворен. Щастието е в това да правиш нещата, които обичаш. Удовлетворението идва от положения с любов труд. А здравето е възможно само с истинска храна – местна, сезонна, свежа, създадена с ръце и душа. Храна, създадена от връзката между Човека и Земята.

И докато всички ние намираме по един или друг начин щастието и удовлетворението си живеейки в големия град, то намирането на истинска храна се оказва невъзможна задача. Затова създадохме Корени – да дадем шанс на хората избрали града пред селото да се хранят с истинска храна.

В момента работим над създаването на магазин в София, в който ще можете да намерите всички продукти, за които ви разказахме в последния месец, както и още много други. Колкото повече напредваме, толкова повече се убеждаваме, че ще бъде по-скъпо, по-трудно и по-времеемко отколкото сме си представяли. Но това няма да бъде нещото, което ще ни спре. Нужно ни е само да знаем, че има достатъчно хора, които искат да бъдат здрави и да купуват тези продукти.

Отправяме към себе си и към вас едно ново предизвикателство: да намерим заедно до края на месец октомври 1000 човека, които искат да се хранят с истинска храна. Искаме да ни помогнете, но не с парите или времето си, а само с искреното ви желание тази идея да се случи. Споделете сайта на Корени с ваши приятели, роднини, колеги и познати, които смятате, че ще имат интерес към това, което правим.

Първите 1000 човека, които се запишат в страницата Магазинът, ще получат от нас 10% отстъпка при първото си пазаруване като отворим врати. И докато вие точите лиги за малиново вино, кашкавал с подправки или пестил от сини сливи, ние ще черпим сили от всеки записал се и ще работим неуморно над създаването на магазина.

Вие сте на ход!

 

Тази статия е публикувана в категория По пътя от koreni.

5 thoughts on “Следващата стъпка

  1. Прекрасна идея! Искрено се надявам да успеете! Ще помагаме, както можем…

  2. Виждам това начинание като алтернатива на Хранкооп. С тази разлика, че във вашия случай такива като мен – трудноорганизиращи се, – ще имат възможност все пак да си купуват чиста храна в малки количества и то често. 🙂

    П.П. Е, на по-висока цена, но какво да се прави… :)))

    • Ще се постараем цените да са справедливи, както за производителите, така и за клиентите 🙂

  3. Подкрепам идеята и ще се възполлзвам от възможностите, които се предлагат за подобряване качеството ни на живот. Дано цените са достъпни и се държи качество, за да не се ограничим само с първото си пазаруване .
    Успех

  4. Чудесно начинание, стискам ви палци да успеете и да се чувствате удовлетворени в края на краищата.