Шоколад направен с любов

Другата причина да отделим специално време на Пловдив този уикенд бе, че искахме да се запознаем с хората, които правят нашия любим Гайо Шоколад. В неделния следобед Мария и Венсан организираха дегустация на новия вид шоколад, който са сътворили. Той е фин млечен с бадемов нугатин и носи името Chanson. Така гордо се нарежда до своите три предшественика Jazz, Pop и Blues, които така обичаме.

Успяхме да отвлечем Венсан за няколко минути преди с Мария да представят официално шоколада. Разбрахме, че двамата се познават от Франция, където и по-късно чиракуват в едно от малкото останали занаятчийски ателиета за шоколад. Преди четири години се установяват в България, но едва в края на миналата решават, че ще се отдадат напълно на сладкото изкушение и създават работилница за шоколад в Пловдив.

Имената на техните шоколади идват по идея на Венсан, който е музикант. И естествено музиката намира проявление навсякъде в живота му. Шоколадите се правят и опаковат ръчно с много грижа и внимание. В този факт, може да се убеди всеки само като слуша с какво желание говорят за избраните от тях суровини или за процеса на приготвяне на шоколад.

Мария и Венсан споделиха, че в момента работят и над още нови вкусове, с които надяваме се ще ни изненадат съвсем скоро. А до тогава ние ще глезим сетивата си с всяко топящо се в устата ни парченце от вече познатите ни шоколади.

И да, няма нищо по-хубаво от любим шоколад споделен с любим човек.

Comments are closed.