Предизвикателството

В 23:59ч на 31.10.2012 изтече и второто ни предизвикателство.

Благодарни сме на всички, които ни подкрепиха!

На този етап развиваме онлайн версия на магазина, по който все още имаме работа.
Ако искате да разберете кога ще е готов може да се запишете във формичката на страница Магазинът.

А, тук може да видите как излгежда е-магазинът на Корени (за сега:) )

——————————————————-

Предизвикателство 2:

В момента работим над създаването на магазин в София, в който ще можете да намерите всички продукти, за които ви разказахме в последния месец, както и още много други. Колкото повече напредваме, толкова повече се убеждаваме, че ще бъде по-скъпо, по-трудно и по-времеемко отколкото сме си представяли. Но това няма да бъде нещото, което ще ни спре. Нужно ни е само да знаем, че има достатъчно хора, които искат да бъдат здрави и да купуват тези продукти.

Отправяме към себе си и към вас едно ново предизвикателство: да намерим заедно до края на месец октомври 1000 човека, които искат да се хранят с истинска храна. Искаме да ни помогнете, но не с парите или времето си, а само с искреното ви желание тази идея да се случи. Споделете сайта на Корени с ваши приятели, роднини, колеги и познати, които смятате, че ще имат интерес към това, което правим.

Първите 1000 човека, които се запишат в страницата Магазинът, ще получат от нас 10% отстъпка при първото си пазаруване като отворим врати. И докато вие точите лиги за малиново вино, кашкавал с подправки или пестил от сини сливи, ние ще черпим сили от всеки записал се и ще работим неуморно над създаването на магазина. Вие сте на ход!

Начало на предизвикателството: 00:00ч на 01.09.2012

Край на предизвикателството: 23:59ч на 31.10.2012

——————————————————-

Предизвикателство 1:

И ние като теб примираме от удоволствие, когато някой роднина от малкия град или село ни изпрати домашното сладко, лютеница или мед. И ние като теб бленуваме за онази чиста, вкусна, ароматна, засищаща храна, която живее дълбоко в спомените и сърцата ни. И ние като теб бихме направили всичко, за да се храним с нея.

Но и ние като теб сме избрали да живеем в големия град. И ние като теб пазаруваме пластмасови плодове и зеленчуци от големите вериги супермаркети и сме лъгани по градските пазари и тържища. И ние като теб се страхуваме да узнаем какво има в храната, която даваме на себе си и своите деца.

Решихме да променим всичко това.

Отправихме към себе си следното предизвикателство: в продължение на един месец ще се храним с български продукти, с условието, че ще ги взимаме директно от хората, които са ги произвели. Ще обикаляме България и ще търсим малки ферми и стопанства, от които да се снабдяваме. За да сме сигурни, че няма да нарушим някое от условията на нашето предизвикателство, ще направим и теб съпричастен. Ще споделяме в снимки, текст и видео историите на всички хора, които срещаме по пътя си. Остани на линия. 

Начало на предизвикателството: 00:00ч на 01.08.2012

Край на предизвикателството: 23:59ч на 31.08.2012