Мисията

Обичаме вкуса на българските плодове и зеленчуци – ароматни, зрели, сочни, расли под ласките на Слънцето и в почва, която не съдържа половината Менделеева таблица. Обичаме млякото и сиренето от животни, които са пасли по Балкана, а не са закусили с антибиотици. Обичаме и истинския мед, подправки, билки… А те постепенно изчезват от живота ни, защото губят битката с индустриалните гиганти. Искаме да спрем това.

За нас истинската храна е местна, сезонна, свежа, създадена с ръце и душа. Храна, създадена от любовта между Човека и Земята. Само истинската храна има силата да ни прави истински здрави. А трябва да сме здрави, за да сме щастливи и да даряваваме щастие.

Зад всяка истинска храна стоят хора. Обикновени хора, които заслужават нашия поклон затова, че са избрали да се грижат за земята и да пазят родните традиции.

Наш дълг е да помогнем на малките семейни ферми, стопанства и мандри да оцелеят в битката с индустриализацията и забравата.

Ще направим това като разкажем техните истории и предложим на повече хора продуктите, които те създават. Ще обиколим България, за да открием производители на истински плодове и зеленчуци, традиционни млечни продукти, ароматни билки и подправки, ядки, семена, мед, сушени плодове… продукти създадени с любов. И ще ги споделим с вас.

Знаем, че всичко днес се променя, но не и нуждата да се чувстваш полезен. И всеки си има свой начин за това. Ние не искаме от хората избрали да живеят в града да станат фермери, но искаме да им дадем алтернатива. Искаме да им върнем правото на избор на вкусна и качествена храна. На тях и техните деца. Така заедно ще дадем шанс на малките ферми и стопанства да имат честен поминък и да продължат да създават истинска храна. А всичко това ще бъде нашият начин да се чувстваме полезни и щастливи на този свят.

Сашо, Христо и Мина